Az Európai Unió már régóta kritizálja a Németországban érvényben lévő „Volkswagen törvényt”, amely a mindössze 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Alsó-Szászországnak vétójogot ad minden, Volkswagennel kapcsolatos döntésben. A jogalkotók 2007-ben átírták a törvényt, de a fogalmazáson kívül az nem változott érdemben, így az európai Unió most pénzügyileg is érdekeltté teszi Németországot a változtatásban.

Az Európai Bizottság az illetékes bíróságon olyan döntést szeretne keresztülvinni, amely a 2007-es régi-új törvény elfogadása óta napi 31 000 eurós büntetést, és mostantól (az ítélettől) kezdve a új, a versenyszabályoknak megfelelő törvény elfogadásáig további napi 282 750 eurós büntetést jelentene Németországnak. A napi 100 millió forintos büntetés talán arra ösztönzi majd a törvényhozókat, hogy érdemben is változtassanak a nemzetiszocialista időkből megmaradt jogszabályon. David McAllister, Alsó-Százország államfője kommentálta a hírt: „Nincs európának jobb dolga?”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!