Noha ott van az új Citan a Mercedes választékában, sok vásárlónak a Renault-tól vásárolt haszonjármű nem eléggé Mercedes. Épp ezért a stuttgarti fejlesztők elkészítik az új CLA Shooting Brake alapján készülő haszonjárművet.

Nem véletlen az amerikai stílusú átalakítás, amely során befalazzák a hátsó ajtókat is; az Egyesült Államokban viszik a CLA-t, mint a cukrot, egy ilyen stílusos teherautónak is komoly sikere lehet. Mifelénk meg annak örülnek majd a vállalkozók, hogy teherautó lévén nincs regadó, az ÁFÁ-t pedig nem csak a vételár, de dízelmotor esetén az üzemanyag után is vissza tudják majd igényelni. A másik kecskeméti újdonság már sokkal hétköznapibb autó, a nyújtott hátsó résszel rendelkező B-osztály. Ezt kifejezetten a BMW 2-as Active Tourer nagyobb változatának ellenfelének szánják, nem akarják ugyanis harc nélkül feladni a hétszemélyes kompakt egyterűek kategóriáját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!