A karosszériaépítő cégek eddig nem nagyon kaptak rá a Tesla átépítésekre, pedig számukra előnyös a műszakilag egyébként elavultnak számító alvázas felépítés, hiszen egyszerű profilok segítségével könnyen elvégezhető a tengelytávolság megnyújtása. A német Binz cég szakítva a hagyományokkal és a Mercedes-Benz márkával, a Tesla Model S alapján készítette el legújabb pompakocsiját, a Binz.E elnevezésű alkotást.

A tengelytávolságot 3,8 méteresre növelték, a karosszéria teljes hossza 5819 mm lett, és 1720 mm-re növeli a magasságot az új hátsó rész. Ajtó csak hátul van, így elektromosan mozgatható padlót építettek be a hátsó részbe, hogy méltóságteljesen lehessen behelyezni vagy kivenni a koporsót és a virágokat. Természetesen a hátsó ajtó is elektromosan emelkedik fel.

Nem nyúlnak a villanymotoros hajtáshoz, amelynek segítségével csendesen és lépésben tud haladni a Binz.E, a nagyobb tömeg miatt azonban nagyjából 350 km-es hatótávolságot ígérnek csak a Tesla Model S alapján készített pompakocsinak. Mivel a kialakítás a megrendelő igényei szerint történik, listaár nincs, minden esetben egyedi megállapodást kötnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!