A Sur Mesure programban egyedi kívánságokat teljesít a Bugatti, a most bemutatott Chiron Super Sport Golden Era pedig a gyár állítása szerint az eddigi legnagyobb kihívás volt – egészen pontosan 2 évig tartott annak megépítése. A megrendelő a belső égésű autók korának lezárására emlékezik az autóval, amely egyben a szerinte azok csúcsát jelentő 4 turbós W16-ost is tartalmazza.

A karosszériára kézi munkával vitték fel 45 legendás Bugatti típus rajzát – a vezetőoldalon 19, az utasoldalon 26 látható –, csak ez 400 munkaórát vett igénybe, ugyanis a formatervezői akár többször is újrarajzoltak egy-egy autót, ha annak nem pontosan megfelelő volt a mérete/elhelyezkedése. Az alap is különleges, a Doré névre keresztelt arany színt ide keverték ki, amelynek felülete lehetővé teszi, hogy arra ceruzával rajzolhassanak, ez fokozatosan megy át előrefelé a Nocturne Black színbe.

Az utastérben a bőrkárpitra különösen finom ecsettel festették fel kézzel az autó-ábrákat úgy, hogy a modern Bugattik azok inspirációjával néznek farkasszemet: EB110 és Type 35, Veyron és Type 57 SC Atlantique, Chiron és Type 41 Royale. Az egyedi Bugatti Chiron Super Sport Golden Era a Monterey Car Week rendezvényen kerül majd átadásra megrendelőjének.