A Bentley Team ABT három continental GT3-ast indít az idei Nürburgring 24H versenyen, ebből az apropóból készült a Continental 24 elnevezésű limitált széria. Kifejezetten az európai piacra készül ez a limitált széria, ennek megfelelően az alapjául szolgáló Continental Supersports teljesítménye 700 LE/1000 Nm. A módosítások egyébként optikaiak.

Kétszínű a karosszéria, a versenyautókhoz illően sárga/fekete vagy piros/fekete lehet a külső, illetve a vásárló kérhet egyszínű fekete karosszériát is. A 21 colos kovácsolt alumínium felniket a karosszériához illő sárga/piros/fekete színnel díszítik. Mivel a versenyzés a téma, króm helyett fényes feketék a díszek. A külső tükrök mellett a motortakaró is karbonból készül, az utastérben se spórolnak a szénszálas műanyaggal. Mind a négy ülést gyémántvarrású, fekete Alcantarával vonják be, és itt is megjelenik a külső színfolt – ami akár fekete is lehet.

A változatlan technika azt eredményezi, hogy a Bentley Continental 24 ugyanolyan gyors, mint a Supersports, tehát 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre és 336 km/h az elérhető maximum. A 24 darabos limitált széria minden egyes darabjáért 250 000 eurót kérnek, az első megrendelők már júliusban átvehetik az autójukat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!