Először 2012-ben mutatta meg a Toyota a Camatte elnevezésű játékautóját, amelynél az elöl középen helyet foglaló gyermek irányít, a mögötte kétoldalt ülő szülők pedig felügyelik. A kezdeti aranyos csöppségből a 2013-as második hullámban sportos kiskocsi lett, az idei Tokiói Játékvásáron pedig a kisgyermekek által csodált autókat próbálták megidézni.

Az emelőkosaras tűzoltóautó valamiért lila színű lett, a rendőr- és a mentőautónál hűek maradtak az általánosan megszokott színválasztáshoz. Aztán ott van még a hot dog árusító teherautó. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek egyike se létezik a valóságban, ezeket csak a járműhöz-kiállítási standhoz készített alkalmazásban lehet kipróbálni, ahol a gyermek és a két szülője virtuálisan foglalhat helyet a járműben.

De azért van kézzelfogható újdonság is, mégpedig a Camatte Hajime, amelynél a cserélhető karosszériaelemek stílusokban a régi terepjárókat idéző megjelenést kölcsönöznek a 3 méter hosszú, 1,3 méter széles elektromos autónak. Ez a standon lesz kiállítva, bele lehet majd ülni és tekerni lehet a kormányt, nyomogatni a pedálokat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!