Új irányból közelítette meg a családi autó kérdést a Toyota: mi lenne, ha olyan autót készítenének, amelyet a gyermekek imádnak. Ráadásul mindezért meg kell dolgozniuk, hiszen alapból csak egy csupasz váz a Camatte57s elnevezésű alkotás, amelyet közös munkával kell beburkolni.

A 2012-ben bemutatott Camatte-hoz képest most még könnyebben megy a karosszériaelemek felhelyezése – a névben szereplő szám a panelok száma -, és immár nincs tető sem, tehát kabrióban utazhat az egész család. Feltéve, hogy az három fő jelent, hiszen továbbra is ennyi ülőhelye van az apróságnak.

A Camatte57s egyébként arra is szolgál, hogy a gyermeket hozzászoktassa az autózáshoz – a középső ülésnél vannak pedálok és kormány is. Az igazi sofőr a jobb hátsó ülésen ül a valódi kezelőszerveknél, és onnan irányít. A 3 méter hosszú csöppséget egy meg nem nevezett teljesítményű elektromotor hajtja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!