A Generali biztosító nemrég elvégzett kutatásából kiderült, hogy a megkérdezett autósok közel 30%-a mindenféleképpen maradna ennél a közlekedési formánál, függetlenül az üzemanyag árától. A fennmaradó 70%-a a megkérdezetteknek átlagosan ezer forint körüli benzinárnál választana más közlekedési eszközt a gépjárműve helyett. A felmérésből kiderült az is, hogy a kötelező biztosítás kiválasztásakor az áron kívül sorrendben a biztosító megbízhatósága, az online kötés lehetősége, és a káresetekkel összefüggő ügyintézés gyorsasága a fő szempont.

Az 1200 fős reprezentatív kutatás eredményei alapján a nők ragaszkodnak jobban az autós közlekedéshez: míg a férfiak átlagosan 663 forintos benzinár mellett döntenének úgy, hogy alternatív közlekedési eszközt választanak, a hölgyeknél ez a szám ezer forint felett volt. Érdekesség, hogy míg a Budapesten élők már 500 forint körüli benzinár mellett „letennék” az autójukat, addig vidéki városokban és falvakban ugyanez csak ezer forintot meghaladó üzemanyagár mellett történne meg. Feltehetően ennek hátterében a jóval nehezebben elérhető alternatív közlekedési lehetőségek állnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!