Mikor az autógyártók megmutatják, szerintük milyen lesz a jövő autója, ott azért a tervek mindig túlzóak, és legyünk őszinték, ritkán komolyan vehetőek. A Hyundainál azonban teljesen komolyan gondolják: szerintük a sétáló autóké a jövő!

A cég közleménye szerint a koronavírus alatt rengeteget dolgoztak a „jövő autója” projekten, és végül arra jutottak, a klasszikus, négy keréken guruló autónál van jobb megoldás is, és az először 2019 januárjában megmutatott Elevate nevezetű modellé a jövő.

Itt az Elevate – ez a jövő autója? (Fotó: Hyundai)

Az elsők közt a különleges modellt a Hyundai szerint a mentősök, tűzoltók és rendőrök kezdhetik el használni, a robottechnikával ötvözött autóterv ugyanis bármilyen felszínénen képes áthaladni, és soha nem akad el.

Itt az Elevate – ez a jövő autója? (Fotó: Hyundai)

A cég tesztjei szerint az Elevate nevezetű projekt képes felmászni egy 150 centi magas falon, képes átugrani egy 150 centi széles árkon, és bármilyen tereppel megküzd, mindezt úgy, hogy utasát teljesen vízszintesen tartja végig.

Itt az Elevate – ez a jövő autója? (Fotó: Hyundai)

És mikor a sétáló kerekekre nincs szükség, azok csak visszacsúsznak az autó alá, így egy sokkal hétköznapibb, a forgalomban is tökéletesen használható négykerekűt adva.

Itt az Elevate – ez a jövő autója? (Fotó: Hyundai)

A felhasználási módok pedig így végtelenek szinte, hiszen nemcsak a hegyi mentősök örülhetnek majd így a furcsa lábaknak, hanem akár a taxizást is teljesen átalakíthatja az Elevate.

És míg korábban csak egy őrült terv volt, a Hyundai szerint most eljött az idő, hogy komolyan vegyük a projektet.

Valóban ez lehet a jövő?