Alapból egészen sok kiegészítőt és különféle dekorelemeket lehet rendelni a Citroen C1-es minijéhez, de nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan egy újabb opcióval bővül majd a választék. A Párizsi Autószalonon bemutatkozó C1 Urban Ride a szabadidő-autók kedves paródiája.

Valószínűleg a C5 Cross Tourer kifejlesztésekor végzett kutatómunka során derítették ki a mérnökök, hogy a 15 mm-es emelés a tökéletes, itt is ennyivel hordja feljebb az orrát (és ezzel együtt karosszériáját) a kocsi. A hidropneumatikus felfüggesztés hiánya miatt nagy tempónál se süllyed vissza eredeti szintjére a felépítmény, de mivel alapvetően nagyvárosok zsúfolt utcáin használják a C1-est, ez nem jelent annyira nagy kompromisszumot. A mérsékelt emelés mellett ballonos gumikat is kapott az autó, a fekete műanyag körítést LED-es hangulatfényekkel hangsúlyozzák.

A belső térben épp csak az ilyenkor elvárható, minimális változás történt, azaz a karosszéria egyedi sárga színe jelenik meg az egyébként is fényezett dekorelemeken, a motortérben dolgozó, 1,2 literes 82 lóerős benzinmotorhoz és a váltóhoz se nyúltak. Arról egyelőre nem nyilatkozik a Citroen, hogy sorozatgyártásban is elérhető lesz-e az Urban Ride csomag, de ez minket annyiból egyébként se érint, hogy a C1-est nálunk nem forgalmazzák. Nem tudnák érdemben olcsóbban adni a C3-asnál, és mifelénk az egyediség helyett még mindig jobban értékelik a vásárlók a méretet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!