Dél-Karolina állam tervezi a világon elsőként a digitális rendszámtábla bevezetését, amelynek segítségével bárki számára nyilvánvalóvá válhat, hogy az előtte haladó autónak nincs biztosítása, vagy épp lopott a gépkocsi.

Mindezt e-papír alapú rendszámmal tartják megvalósíthatónak, amelyet egy központból lehet irányítani. Az alacsony energiafogyasztású kijelző áramellátását például a jármű vibrációját kihasználva termelnék, a berendezés a mobilhálózat segítségével lenne távolról vezérelhető. Első körben az állam saját autóin tesztelnék az újfajta rendszámot, amelyet a sikeres tesztelés esetén általánosan bevezetnének. A megoldás lényege, hogy ha a többi közlekedő látja, hogy problémás autó van a környezetében, akkor jobban vigyáz majd. Jelenleg évi 150 millió dollárba kerülnek a biztosítótársaságoknak a nem biztosított járművekkel bekövetkezett balesetek, ha ez az összeg csökken, olcsóbbak lehetnek a tarifák is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!