Az Opel Németországban már 2020-ban elkezdte kínálni a márkakereskedésekben a Hymer által épített Crosscamp nevű kempingautót, amelyet már akár akkumulátoros-elektromos hajtással is lehet választani. Most egy újabb kempingautóval bővítették a választékot, ezúttal az Alpinecamper által készített átépítésről van szó – ők már az ID.Buzz alapján is készítettek már kempingautót.

Alapvetően 2 formában készül a jármű, a Vivaro 2 és a Vivaro 4 között az eltérést a felnyitható tető és az alsó elrendezés jelenti. Előbbinél egy kis méretű részt lehet csak megemelni, hogy szükség esetén (pl. átöltözés) lehessen állni a beltérben, a bal oldalon van egy pad, amiből ágyat (1,2×1,95 m) lehet hajtogatni. Utóbbinál nagy méretű, felnyitható tetőt építenek be, amelynél egy második ágynak is van hely (1,2×1,95 m), lent pedig menetirányban álló 2 személyes padot találunk. A jobb oldalfal mellett van a konyhablokk, amely a tolóajtónál részben kívülről is elérhető, az alsó ágy (1,2×1,95 m) 10 cm vastag szivacsot kap, az oldalfalakat hőszigeteléssel látják el.

Gazdagon felszerelt Vivaro-kat épít át az Alpinecamper, minden esetben ott van a fedélzeten a 25 mm-es emeléssel és a változó beavatkozású menetstabilizálóval járó „Rossz út csomag”, a 2,0 literes dízelmotor (145 LE/370 Nm), az ügyfél döntheti el, hogy a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltót vagy a 8 fokozatú automatát kéri. A vételárat minden esetben egyedileg állapítják meg, mert az Alpinecamper az ügyfél egyedi kéréseit is teljesíti, legyen szó tetőre szerelt napelemről, elősátorról, belső kialakításról.