Kínában már bőven a sofőrös limuzinok kategóriába tartozik a BMW 5-ös sorozata, ennek megfelelően készítik a helyi piac igényeire szabva az Li jelzésű, nyújtott tengelytávolságú változatot. Az új generációnál 13,3 centimétert toldottak bele a tengelytávolságba és a karosszériába, a bővülés teljes egészében a hátul utazók kényelmét szolgálja.

Egyfelől a lábuknak is több hely jut, másfelől különösen kényelmes ülést is kapnak. Az Li változatban egyébként alapáron adják a Bowers&Wilkins hifit, a Nappa bőrkárpitot és a hátsó könyöklőből kihajtogatható asztalkát, az első fejtámlák hátuljába 10,25 col képátlójú monitorokat helyeznek.

Két motorral készül Kínában a nyújtott 5-ös sorozat, a 2,0 literes négyhengeres turbó az alapváltozatban (535 Li) 224 lóerős, és ott van még a mifelénk is megvásárolható 530 Li 252 lóerővel. A csúcsot az 540Li jelzésű, 3,0 literes, 340 lóerős turbómotorral szerelt változat jelenti. A vételárat még nem közölték, de jól értesült források szerint 450 ezer jüan lesz a vételár, ezzel még bőven a Németországi import és a védővámok miatt drága 7-es sorozat alatt marad.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!