Több mint 10 ezer kilométert tett meg a Nürburgring Nordschleifén a Hyundai i30 N elnevezésű forró ferdehátú, ezen kívül kétszer a 24 órás versenyen is indult – tavaly csak a hajtáslánc egy előző generációs karosszériában, idén már az egész autó, igaz, nem végleges megjelenéssel.
„Az i30 N fontos lépést jelent márkánk értékének megerősítése érdekében, érzelmekkel és kiemelkedő teljesítménnyel gazdagítva azt”, nyilatkozta Albert Biermann, a vállalat nagy teljesítményű autóit fejlesztő és tesztelő részlegének ügyvezető alelnöke. „Ez az autó arra született, hogy mindenki számára magával ragadó vezetési élmény nyújtson. Úgy terveztük, hogy a tulajdonosa büszke és boldog legyen nagy teljesítményű autója volánja mögött.”
Az akár 280 LE/400 Nm teljesítménnyel is választható i30 N-nel egy időben leplezi le a Hyundai kompakt modellsorozatának negyedik tagját, a négyajtós kupét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!