A 2010 óta megrendezett megmérettetésen 12 feladatot kellett a résztvevő rendőröknek teljesíteni, melyek tartalmazták a baleseti és a bűnügyi helyszínelés mellett a vizes pályás szlalomot is. A szervezők – statiszták bevonásával – törekedtek a legélethűbb körülmények megteremtésére. Ennek megfelelően a baleseti helyszínelési feladatban a rendőröknek gondoskodniuk kellett a sérült személyek ellátásáról is, míg a bűnügyi helyszíneléskor az elsőre balesetnek tűnő esetnél a gyilkosságra utaló nyomokat kellett felfedezniük.

A rendezvény első napján elméleti felkészültségükről adtak számot a csapattagok, a második napon a gyakorlati versennyel folytatódott a küzdelem Mogyoródon, a Hungaroring területén. A résztvevő 20 csapat tagjainak 12 helyszínen kell számot adniuk a gyakorlati felkészültségükről a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban. Ennek ügyvezetője, Gazsi Júlia nagyra értékeli a rendőrséggel való együttműködést: „Az ORFK-val közösen immáron harmadik alkalommal szerveztük meg a helyszínelők versenyét a versenypályánkon. Számunkra nagyon fontos, hogy a rendőrséggel karöltve tegyünk meg mindent a biztonságos közlekedés érdekében. Ezért az év folyamán több közös programot is szervezünk, kiemelten a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelésben működünk együtt. Külön öröm, hogy az éppen nálunk táborozó gyerekek is bepillantást nyerhettek a rendőrök munkájába. Ők persze csak a gyermekek számára elfogadható programokat tekintették meg, ezeken belül az egészségügyi állomás tetszett nekik a legjobban.” – mondta az ügyvezető-asszony.

A Vezetéstechnikai Centrumban a verseny keretein belül a rend őreinek vezetéstechnikai tudásukról is számot kellet adniuk, ami korántsem bizonyult könnyű feladatnak:  „A tapasztalat az volt, hogy a szolgálati járműveket vezető rendőrök nagyon élvezték és valamennyien hasznosnak is találták a tanpályás feladatokat. Egyetértettek velem abban, hogy ilyen pályán a rendőröknek is gyakrabban kellene gyakorolni.” – szögezte le Pesoldt Ferenc, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum vezető instruktora.

Az elméleti verseny legeredményesebb versenyzője a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Sümeg Péter r. főtörzsőrmester volt. A dobogó második fokára Forján Sebastian r. törzszászlós állhatott fel, míg a kategória harmadik helyezettje Tolnai Ádám r. zls. (Fejér MRFK) lett.

A gyakorlati versenyben első helyen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, második helyen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, harmadik helyen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai végeztek.

A csapatok versenyében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői – Wenhardt Attila r. ftzls. és Csucsi Gergely r. törm. – végeztek az első helyen. Második helyezést értek el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a harmadik helyezettek pedig a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai lettek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!