A Hankook Tire Magyarország Kft. idén is jelentős adománnyal támogatta a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat. Az intézmény gyermekosztályát a tavalyi évhez hasonlóan az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesületen keresztül segíti a vállalat, amely 2005 óta működik azzal a céllal, hogy felkarolja és segítse a súlyos betegségben szenvedő gyermekeket, valamint az őket gyógyító intézményeket anyagi és természetbeni eszközökkel lássa el. 2013-ban a Hankook egy több mint fél millió forint értékű Neopuff újraélesztő készüléket vásárolt a kórház gyermekosztálya számára, amelyet korábban számítógépekkel is támogatott a vállalat. Idén összesen csaknem 3 millió forinttal segíti a Hankook a dunaújvárosi kórház munkáját. 300 000 forinttal egy másfél millió forint értékű inkubátor megvásárlásához járult hozzá a vállalat az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesületen keresztül. Az inkubátor a koraszülöttek és beteg újszülöttek intenzív ellátásában nélkülözhetetlen, életmentő eszköz, hiszen a koraszülött és beteg csecsemőknek védő környezetet és klímát biztosít, ezáltal javítja túlélési esélyeiket.

Ezen felül a Hankook további 2,6 millió forinttal járult hozzá egy – az intézmény gyógyító munkájához elengedhetetlen –új CT (számítógépes tomográf) berendezés beszerzéséhez, amely a régi, már korszerűtlen, így a szigorú előírások szerint kivonásra ítélt berendezést helyettesíti majd. Az új műszer összértéke több mint 100 millió forint, így beszerzése adományok híján nagy kihívást jelentene az intézménynek. A Hankook képviseltette magát 2013-ban a kórház jótékonysági bálján is, ami a kórház gyűjtőakciójának indító rendezvénye volt.

– Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület hálás köszönetét fejezi ki a Hankook Tire Magyarország Kft-nek többszöri jelentős segítségéért a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya számára, amelyek létfontosságú berendezések megvásárlását tették lehetővé. Szeretnénk köszönetet mondani a többi támogatónak is, akik az Egyesületen keresztül hozzájárulnak idén az inkubátor beszerzéséhez – mondta el Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület elnöke.

– Nagy segítséget jelentenek számunkra a Hankook kórházunk berendezéseinek fejlesztését célzó támogatásai. Kiemelkedően nagy jelentőségű a hozzájárulás a gyermekosztály betegeinek ellátását javító eszközök beszerzéséhez, valamint a sürgősségi és tervezett betegellátások végzéséhez nélkülözhetetlen CT készülék megvásárlásához nyújtott anyagi támogatás. A Hankook 2,6 millió forintjával nagy lépést tettünk afelé, hogy a 100 millió forintos vételár első, körülbelül 30 millió forintos részletét kifizethessük – nyilatkozta Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

– A kórház rendkívül fontos közfeladatokat lát el, minden dunaújvárosi és környékbeli lakos számíthat rájuk. A múltban már több alkalommal támogattuk a kórház gyermekosztályát, így most is habozás nélkül álltunk melléjük, amikor a segítségünket kérték – mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország  Kft. ügyvezető igazgatója. – Felelős nagyvállalatként a Hankook Tire elkötelezett a társadalmi és szociális ügyek iránt. 2012-ben indított átfogó társadalmi felelősségvállalási (CSR) programsorozatunk, a „Hankook Értékteremtő Program” keretén belül számos jótékonysági akciót hajtottunk már végre, amelyek közül a legkiemelkedőbb az immár harmadik éve futó Abroncsadományozási Program – tette hozzá a cég első embere.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!