Tulajdonképpen már magától tud beparkolni a BMW által a Consumer Electronics Show-n prezentált tanulmány, az emberre már csak azért van szükség, hogy az kijelölje a megállás pontos helyét. Utóbbi könnyen megy, egy okosórára telepített alkalmazással ez is megvan pár ujjmozdulattal.

Négy fejlett lézer szkenner rögzíti minden pillanatban a jármű teljes környezetét, a technológia centiméteres pontossággal parkolja le a járművet, a pontos környezetfelismerés miatt GPS-jel nélkül képes navigálni az autó. Persze a vezető is belenyúlhat a folyamatba az okosóra segítségével, de olyankor se tudja például akadálynak vezetni az autót. A Remote Valet Parking Assistant arra is képes, hogy a parkolóház alaprajzának megadása után magától tegye le a járművet az első szabad helyre, aztán meg a kijáratnál (fizetés) várja tulajdonosát, ha indulna. A környezetet folyamatosan pásztázó lézeres érzékelők ezen felül 360 fokos védőernyőt is biztosítanak, a számítógép képes mindeni pillanatban felismerni a járművet esetlegesen fenyegető veszélyt, és annak függvényében tud ellenlépéseket tenni (sofőr figyelmeztetése, fék aktiválása). Azt nem árulja el a BMW, ez a technológia mikor jelenik majd meg sorozatgyártású autóban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!