Szedett-vedett alkotásnak tűnhet a Mobile néven futó elektromos autó, pedig egy 600 lóerő teljesítményű elektromos autóról van szó, ami 3-4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. Pedig nem is ez a lényeg ennél a kocsinál…

A Braunschweigi Műszaki Egyetem hallgatói dolgoznak az autón, már 2010 óta. Először 1:5 méretarányban készült el a jármű, amelyet aztán életnagyságban is elkészítettek. Jelenleg mintegy 40 hallgató dolgozik a járművön, eddig összesen 80-an vettek részt a fejlesztésben, és csak egyre többen lesznek. Az autóval az a cél, hogy a mérnökhallgatók ötleteit megvalósítsák a gyakorlatban is, ennek megfelelően soha nem lesz kész a Mobile.

Ennek különlegessége, hogy billentyűzettel és egérrel is vezérelhető, nem csak a hagyományos kormány-pedálok megoldással, de hamarosan már autonóm módon is tud majd közlekedni. Ez előtt/ezzel párhuzamosan egy VW Passat alapján elkészítették már a hallgatók a Leonie nevű robotautót, annak technikáját hamarosan beépítik ebbe a csővázas alkotásba is – persze miután csak megtanítják a vezérlőszámítógépet azokra az új mutatványokra, amire a kerekenként külön hajtható-kormányozható felfüggesztéssel képes a Mobile.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!