Egy, a cég által támogatott golfverseny alkalmából kérte fel a sport rajongóit a Mercedes, hogy közöljék vele, milyen elektromos kocsikat szeretnének használni a pályán belüli közlekedésre. A beküldött javaslatok alapján a  csillagos márka kaliforniai Carlsbad-ban található formatervező részleg mérnökei álmodták meg az ideális golfkocsit.

A Mercedes Vision Golf Cart sokkal autószerűbb a jelenleg használt konstrukcióknál, persze azoktól még mindig nagyon távol áll. Elektromotor hajtja a járművet, az akkumulátort folyamatosan tölti a tetőn elhelyezett napelem, az irányítást pedig egy középen elhelyezett joystick biztosítja, így bármelyik utas lehet a sofőr.

Az egyszerűség kedvéért nincsenek gombok, hanem érintőképernyők segítségével lehet kezelni a Golf Cart rendszereit, és természetesen a modern kütyük fogadására/töltésére alkalmas csatlakozók is vannak a fedélzeten. Műszeregység nincs, az információkat a szélvédőre vetíti a kocsi, ahol akár az épp játszott pálya rajza is megnézhető, de az időjárásról is lehet információkat kérni. Kevésbé sikeres ütésekre gondolva ha a játékos rossz irányba küldi a labdát, akkor egy gombnyomásra figyelmeztető jelet tud küldeni a becsapódás irányában lévő járműveknek, amelyek figyelmeztetik a veszélyre a játékosaikat. A levehető ajtók nem csak mostoha időjárási körülmények között lehetnek hasznosak, hiszen a zárt utasteret légkondicionálni is lehet. A Mercedes egyelőre nem tervezi a Vision Golf Cart gyártását, de nem is zárja ki elég érdeklődés esetén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!