Az eredeti Golf GTI még 1976-ban mutatkozott be, és noha a mai autónak már semmi köze sincs ahhoz az egyszerű sportkocsihoz, mégis egy limitált széria erejéig megemlékeznek a rokoni kapcsolatról.

A Volkswagen Golf GTI Edition 35 hasmagasságát csökkentik a normál autóhoz képest, egyediek a felnik, sötétített fényszórókat és hátsó lámpákat kap az autó. A hűtőrács és a tükörház fényes fekete fényezést kap, és az első sárvédőkön egy 35-ös számot tartalmazó plakettet is találunk.

Egyedi varrású és díszítésű sportüléseket és golflabdát kap az utastér Egyedi varrású és díszítésű sportüléseket és golflabdát kap az utastér

Az utastérbe menet rögtön a küszöbön találkozunk az Edition 35 felirattal, de a háttámlába is belevarrták a 35-ös számot emlékeztetőül. A váltógomb magától értetődően egy golflabda, mint az eredeti autó esetén. A legfontosabb változás azonban a motort érinti, a kétliteres TFSI teljesítményét 235 lóerőre növelték, és állítólag ez érezhető is menetteljesítményeken. Azt, hogy mégis hány tizedmásodperces a javulás mondjuk a 0-ról 100-ra gyorsulásban, már nem árulták el, ahogy azt sem tudjuk, változott-e a szabványos fogyasztás.

Nagyobb teljesítmény, rajongók számára felfedezhető változások a Golf GTI Edition 35 jellemzői Nagyobb teljesítmény, rajongók számára felfedezhető változások a Golf GTI Edition 35 jellemzői