Egy modellsorozat búcsúzásához közeledve dobja piacra az Audi a Plus modelljeit, és úgy tűnik, hogy a Q5-ös modell jövő évi generációváltására készülnek már az SQ5 TDI Plus bemutatásával.

A 3,0 literes V6-os biturbó dízel teljesítményét 26 LE/50 Nm-rel emelték meg, az új érték 340 LE és 700 Nm, ami a szabadidő-autót 5,1 másodperc alatt gyorsítja fel 100 km/órás tempóra, és elméleti lehetőségként a szabványos fogyasztási cikluson 6,6 l/100 km-es átlagot ér el. A Plus változat ezen az átdolgozott erőforráson felül Sport hátsó differenciálművet kap, azaz itt oldalanként is képes irányítani a nyomaték eloszlását az elektronika. Az Audi SQ5 TDI Plus piaci bevezetését egy 100 darabos „Audi Exclusive Selection Macaw Blue” limitált szériával ünneplik,  kedves ügyfél 12 000 euró felár ellenében kapja a spéci kék fényezést, a sport nappa bőr belsőt, az egyedi padlószőnyeget és az alumínium betéteket. Németországban egyébként 67 700 euró az SQ5 TDI Plus indulóára.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!