Európában a jövőben csak ötajtós karosszériával lesz elérhető a Kia Rio nevű kisautója, a modellváltással párhuzamosan ugyanis eltűnik a korábban csak néhány piacon – nem valami nagy – szerepet játszó lépcsős hátú változat. Aggódni nem kell, a legújabb divatnak megfelelő megjelenésű szabadidő-autót kínálnak majd mifelénk jövőre a kisautó technikájával.
kiario3
Azonban a lépcsős hátú változat se hal meg, az is megújul. Sokkal sportosabb a megjelenés annak köszönhetően, hogy nem egy csomagtérrel megtoldott kisautóval van dolgunk, hanem egy kezdettől fogva lépcsős hátúnak tervezett autóval. Ami egyébként nem is olyan nagyon kicsi, hiszen a tengelytávolsága 2600 mm, a hossza pedig várhatóan 4,4 méter – pontos adatok még nincsenek, az előbbi érték a már leleplezett padlólemeztárs Hyundai Solaris adata.
kiario2
Kínában novemberben indul majd az arrafelé K2 névre hallgató autó forgalmazása, ott megtartják az eddigi motorokat, ami 1,4 (107 LE) és 1,6 (123 LE) literes szívómotort jelent, Oroszországban jövő év közepétől lehet majd megvásárolni az arrafelé Rio Sedan néven forgalmazott típust, a szentpétervári gyártásban várhatóan egy új 1,2 literes benzines turbómotor is megjelenik majd.

kiario4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!