Az Egyesült Államokban Mercedes-Benz Metris néven forgalmazzák a mifelénk Vito néven ismert haszonjárművet, a legnagyobb eltérést az jelenti, hogy a motortérben 208 lóerős, 2,0 literes benzines turbómotor dolgozik. Ehhez kínálnak MasterSolutions néven gyári átépítéseket, ahol a különféle szakmák igényeinek megfelelő belső kialakításokat lehet választani. Ezt a programot hivatott hirdetni a Toolbox Van elnevezésű tanulmány.

A RENNtech tuningcég valósította meg a gyár megrendelésére az átépítést, amelynél nem csak a MasterSolutions programban elérhető belső átalakításokat hajtották végre, de néhány praktikus ötletet is megvalósítottak. Például a tolóajtót nélkülöző baloldalon felhajtható az oldalfal felső része, így fér hozzá az ember a munkaasztalhoz, és rögtön az eső elöli védelem is meg van oldva.

A raktér csúszásálló, könnyen takarítható padlót kapott, a RENNtech ezen felül átfényezte az egyébként csak és kizárólag fehér színben készülő Metrist, könnyűfém felniket és sárgára fényezett műanyag kiegészítőket szerelt rá, utóbbiak hivatottak átalakítani a megjelenést szerszámosládának.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!