Kanadában hamarosan megindul a Kia Sportage SX forgalmazása. Az elsőre ártalmatlannak tűnő betűszó senkit ne vezessen félre, az egyik legvadabb kompakt szabadidő-autót jelöli.

Már az alapmotor se lassú, a 2,4 literes, 176 lóerős négyhengeres benzines több, mint amit Európában legfeljebb adnak, és most még erre is jócskán rálicitálnak. A kétliteres, közvetlen befecskendezéses turbómotor 256 lóerős teljesítménnyel kerül a motortérbe, ennél a motornál már alapáron adják a hatfokozatú automatikus váltót és az összkerékhajtást is.

Észak-Amerikában forró ferdehátúként is szrepet kap a Kia Sportage kompakt szabadidő-autó Észak-Amerikában forró ferdehátúként is szrepet kap a Kia Sportage kompakt szabadidő-autó

Noha Európában is vannak nagy teljesítményű turbómotorral szerelt kompakt szabadidő-autók (Volkswagen Tiguan 2.0 TFSI, Ford Kuga 2.5T), nem valószínű, hogy a Kia is elkezdi forgalmazni mifelénk a benzines turbómotoros Sportage-et. A piacnak ez a szegmense nem túl jelentős, és a flottafogyasztást is érezhetően rontaná.