Las Vegasban most rendezik a Consumer Electronics Show elnevezés technológiai újdonságokat felvonultató vásárt, amelyen néhány autógyártó is képviselteti magát, és a Toyota és az Audi is jó hírekről számolt be.

A Toyota konszern most először mutatta meg a nagyközönségnek a saját önvezető autóját, az Advanced Active Safety Research Vehicle egy Lexus LS460-asból készült, és az a lényege, hogy noha képes saját magát elvezetni, nem az a célja. Egy nagyon fejlett aktív biztonsági rendszerekkel rendelkező autó, amely mindent megtesz azért, hogy az autó elkerülje az ütközést, illetve mérsékli annak súlyosságát, illetve annak bekövetkezte után riadóztatni tudja a mentőegységeket. A tetőn elhelyezett érzékelők – radar, lézeres letapogatás, kamerák – folyamatosan figyelik az autó 70 méteres körzetét, és minden irányból érkező veszélyt képesek felismerni.

Az Audi újdonsága az, hogy a Google után másodikként megkapta az engedélyt Nevada Államtól arra, hogy a közúton is tesztelje vezető nélküli autóját. Utóbbi nem saját fejlesztés, hanem a Stanford Egyetem kutatóival közös munka, és egy Audi TTS-ből készült, és korábban már a Pikes Peak-i Hegyi Felfutón is bizonyított.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért