Indiában a Swift 2005-ös újraélesztése óta 960 000 példányt gyártottak és értékesítettek a típusból, és már a közelgő egymilliós darabszám ünneplésére készülnek – ennek első eleme az új Maruti Swift RS sportváltozat bemutatása.

Noha a név sokat mond, valójában az Esztergomban gyártott Swift Sportnál gyengébb tudású az újdonság, hiszen csak optikai tuningról van szó, amelyet az 1,2 literes benzines és 1,3 literes dízelmotorhoz egyaránt lehet kérni. A három darabos karosszéria-készlet az első- és a hátsó lökhárító toldatot és tetőspoilert tartalmaz, no meg rengeteg fólia-dekort. Az egészet a feketére festett műanyag dísztárcsák teszik teljessé. Az utastérbe bejutás fényét a küszöbborításon elhelyezett, megvilágított RS logó emeli, az üléseket fekete-kék műbőr-kárpittal látták el, és RS témájú padlószőnyeget taposnak az utasok. A megfelelő zenei aláfestésről vonal- és USB bemenetes CD-s rádió gondoskodik. A csúcs felszereltségű benzin- és dízel változaton felül 24 500 rúpia (93 000 Ft) a Maruti Swift RS optikai tuning felár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!