A jogrendszer alapvető eleme, hogy egyvalamiért csak egyszer lehet valakit megbüntetni. Ebbe kapaszkodik most az a 400 belga szabálysértő, akiknek nemrég vitte ki a büntetésről szóló levelet a posta, a borítékban ugyanis egy komputerhiba miatt 0 eurós csekk volt.

A Bilzen-Hoeselt-Riemst rendőrségen új büntetés-kipostázó elektronikus rendszert vezettek be, és egyelőre keresik, hol a hiba, az ügyintéző ugyanis mindent úgy csinált, ahogy azt neki elmondták, a rendszer mégis 0 eurós csekkeket postázott. A rendőrség közölte, hamarosan újra kiküldik a büntetéseket, ezúttal már a helyes összegű bírságról szóló csekkekkel. Ezzel csak az az apró probléma van, hogy egy szabálysértés miatt valakit csak egyszer lehet megbüntetni. Márpedig a csekkekhez mellékelt szöveg alapján legfeljebb az érintettek fellebbezhetnének a megfizetés ellen, ők pedig nem teszik. Ha kell, egészen az alkotmánybíróságig mennek az igazuk és pénztárcájuk védelmében, legfeljebb a védőügyvéd költségét is visszaperlik majd a rendőrségtől.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!