Úgy fokozták a Ferrari LaFerrari tudását az olasz mérnökök, hogy az autóból kiirtottak minden olyan felszerelést, amely a közúton történő használathoz szükséges. Ez egyfelől jelentős tömegcsökkenést eredményezett, másfelől a benzinmotor is szabadabb lehet annak következtében, hogy nem kell megfelelnie mindenféle környezetvédelmi előírásnak, nincs a benzinadagolást esetenként visszavevő lamdbaszonda.

Szóval esélye sincs a Ferrari FXX K-nak arra, hogy rendszámot kapjon és így részt vegyen a közúti forgalomban, de hát ilyen apróságok nem akadályozzák meg a gyárt abban, hogy közútra küldje az autót. Most épp Maranellóban, a gyárkapun épp csak kifordulva fényképezték le a 40 darab (előre darabonként 2,5 millió eurós áron értékesített) FXX K egyikét.

Olyan aprósággal, mint a rendszám (beleértve az olasz módi szerint a hátsó ajtó alá szorított szövetzsákban utazó próbarendszámot) nem foglalkoztak a gyár alkalmazottai. Bár az is igaz, hogy  kevés maranellói rendőr vagy carabineri venné a bátorságot arra, hogy megbüntessen egy ilyen autót…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!