Nemrég jelentették be, hogy az új Chevrolet Equinox választható lesz az 1,6 literes, Szentgotthárdon gyártott dízellel, és hamarosan az új generációs Cruze is megkapja ezt az erőforrást. Kifejezetten azokra a vásárlókra hajt a Chevrolet az új autókkal, akik csalódtak a VW TDI-ben, de kitartanak a dízelek mellett – a német gyártó az USA-ban kivezette a piacról a TDI-motoros modelleket, és valószínűleg többé nem kínál ilyeneket arrafelé.
cruze2
A Chevrolet Cruze-ban az egyturbós, 136 LE/373 Nm teljesítményű szentgotthárdi gyártású dízelt építik majd 6 fokozatú váltóval, újdonság, hogy automatikus mellett kézi kapcsolású is választható lesz. Az USA-ban 2013-ban dobták piacra a Cruze Diesel-t, a 2,0 literes, 151 LE/358 Nm teljesítményű motort csak 6 fokozatú automatával adták. Most azért lesz dízel kézi váltóval, mert a legtöbb TDI-vásárló ilyennek kérte az autóját, és őket szeretné megnyerni a General Motors az új autóval. Az is újdonság, hogy mindkét – ötajtós és lépcsős hátú – karosszériával, illetve a legtöbb felszereltséggel választható lesz majd a dízelmotor, ami azt jelenti, hogy sokkal olcsóbb lesz a korábban kínált csúcs-felszereltségű változatnál.

cruze3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!