Minden hobbira rá lehet unni előbb-utóbb, a világ leggyorsabb kétéltűjének megalkotása ugyan hat évet vett igénybe M. Witt életéből, de most mégis új gazdát keres az autónak, olyat, aki nem csak befejezi, de tökéletesíti a gépet. No, és persze van felesleges 259 900 dollárja, ennyi pénzt kér ugyanis a járműért a készítő.

Ezért persze nem egyszerűen egy autónak látszó hajót kap az ember, hanem egy igenis szuperautónak látszó tárgyat, amelynek megjelenését még fantasztikusabbá teszi, hogy fényezetlen alumínium lemezekből áll az egész karosszéria – ezen a legapróbb hiba is messziről látszik, márpedig a Sea Lion testén nyoma sincs makulának.

A leggyengébb pontja az 1974-es gyártású Mazda Wankel-motor, amelynek helyére egy háromszáz lóerő fölé tuningolt RX-8-asból származó erőforrást képzel az alkotó. Ennek megvalósítása már az új tulajdonosra van bízva, azonban M. Witt szívesen segíti tanácsaival a Sea Lion új gazdáját, akit megfelelő díjazás fejében alkatrészek gyártásában is támogat. Apró szépséghiba, hogy a házilag összerakott autó nem vehet részt közúti forgalomban, mivel nem felel meg a törvényi követelményeknek, például nincsenek fényszórói sem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!