Egyszerre frissíti fel a Rio és Venga típusokat a Kia, a beavatkozások mindkét esetben túlnyomórészt kozmetikai jellegűek, és ezen felül még új kommunikációs fejegységet kaptak a járművek, amelyet az ügyfelek csak felár ellenében kaphatnak meg.

A Rio esetén átalakították a „tigrisorr” hűtőrácsot, és a ködlámpafészeknél immár két-két „karmot” is látunk. Van három új könnyűfémfelni, 15-, 16- és 17 colos átmérővel, két új karosszériaszín (Urban Kék és Digital Sárga). A hátsó lökhárító formáját is átalakították, a fényezetlen fekete betét megnövelésével.

Az utastérben krómkereketek kaptak a légbeömlők, áttervezték a fejegységeket, felár ellenében a legújabb fejlesztésű, 7 colos képátlójú érintőképernyővel rendelkező AVN berendezés is választható. Az EX csúcsmodell új szövetkárpitot kap, és itt már szürke bőrkárpit is rendelhető. A motorválasztékhoz nem nyúltak, piactól függően lesznek elérhetőek az eddigi, 75-109 lóerő közötti teljesítményű benzin- és dízelmotorok, a motorleállító minden esetben feláras extra. A felfrissített Kia Rio forgalmazása 2015 elején indul.

A Kia Venga egyterű megújulása kapcsán először is az ugrik az ember szemébe, hogy milyen rosszul retusálták a német rendszámot a sajtófotóra (és valahogy sikerült mindkét autóra ugyanazt a rendszámot rárakni…). Ha e mögé nézünk, átalakított első lökhárítót láthatunk, nagyobb méretű „tigrisorr” hűtőráccsal, meg LED-es menetfényt. Hátul krómcsík köti össze a lámpákat, és immár 16- vagy 17 colos könnyűfém felnik is rendelhetőek. Új kárpitok és átalakított középkonzol dobja fel az utasteret. A motorkínálat itt is változatlan, a 77-128 lóerő közötti tartományt fedik le az erőforrások. A felfrissített Kia Venga is 2015 elején érkezik meg a kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!