Egy japán ügyfélhez kerül majd az a polár ezüst színű, jobbkormányos Mercedes-Benz CLA 45 AMG típusú gépkocsi, amely a Kecskeméten gyártott negyedmilliomodik személyautó lett.

“250.000 csúcsminőségű Mercedes-Benz modell készült a kecskeméti gyárban – erre az egész csapat joggal lehet büszke. Valamennyi munkatársunk személyesen is hozzájárult ehhez a jelentős jubileumhoz, ami számunkra, mint a legfiatalabb Mercedes-Benz gyár számára egy újabb fontos mérföldkövet jelent. Minden egyes munkatársunk tudása és munkája az, ami ezt az eredményt lehetővé teszi. Kiemelendő, hogy magyar partnereink tetterősen támogattak bennünket az üzemépítés minden fázisában, és továbbra is minden támogatást megkapunk. Kiváló a kapcsolatunk Kecskemét önkormányzatával. Nagyon pozitívan éljük meg az együttműködést a helyi kormányhivatallal, hatóságokkal és oktatási intézményekkel. Fáradhatatlan részvételük volt a projekt megvalósulásának egyik legfontosabb tényezője, és a jövőben is számítunk kiváló munkájukra. Így közösen írhatjuk tovább a gyárunk sikertörténetét.” – mondta Thomas Geier, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár igazgatója.

A Mercedes-Benz prémium kompakt gépjármű szegmensének sikeréhez a kecskeméti gyár nagymértékben hozzájárul a B-osztály és a CLA-modellek gyártásával. Ez utóbbi kizárólag Kecskeméten készül a világ valamennyi piaca számára. A CLA 2013. áprilisi európai piaci bevezetése óta a Mercedes-Benz több mint 100.000 járművet szállított ki az ügyfeleinek világszerte. Különösen nagy sikert arat a CLA a legfontosabb piacán, az USA-ban: a sorozat minden negyedik járművét amerikai ügyfél vezeti.

A kecskeméti és a rastatti gyár rugalmas termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveit. A nagyfokú rugalmasságot az új kompakt járművek azonos felépítése teszi lehetővé, így mindkét gyárban minden modell tetszőleges sorrendben és darabszámban gyártható. A több helyszínen készített modellek révén az egyes gyárak fellélegezhetnek, illetve a kívánt darabszámot – az egyes modellek iránti mindenkori piaci igény függvényében – optimálisan el tudják osztani a hálózatban. Mindkét gyárban három műszakban dolgoznak (Rastattban 2012. október óta, Kecskeméten 2014 májusa óta). A B-osztály 2012 márciusa óta készül hazánkban, a CLA 2013 januárjában csatlakozott hozzá. Hamarosan bemutatják a CLA Shooting Brake-et, ami 2015-ben kerül piacra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!