Hatvan év után tér vissza az F1 világbajnokságba az Aston Martin – leszámítva a 2016-2020 közötti időszakot, amikor a Red Bull szponzorai voltak –, ebből az alkalomból egyfelől felvezetőautókat is biztosítanak, de egy utcai limitált szériával is jelentkeznek. Az F1 Edition a Vantage típus eddigi legkeményebb közúti változata.

A felvezetőautóról ismert Aston Martin Racing Green mellett fekete vagy fehér lehet a szín, fényes vagy selymes fényű finis közül lehet választani, és elérhető matrica-versenygrafika is. Az új légterelők végsebességnél 200 kg leszorító-erőt termelnek, egyedi a hűtőrácsbetét és először kap gyárilag 21 colos felniket a Vantage. Szürke Alcantara kárpitot használnak limezöld díszekkel, de felár ellenében ettől eltérhetnek a vásárlók.

A felfüggesztést feszesebbre hangolják, közvetlenebb a kormányzás, a 4,0 literes V8-as biturbó teljesítményét 25 lóerővel 535 lóerőre növelik, a maximális nyomaték továbbra is 685 Nm, de az szélesebb fordulatszám-tartományban áll a vezető rendelkezésére, a nyolcfokozatú automatikus váltó kapcsolásait szoftveresen optimalizálták. Kupé vagy roadster karosszériával választható az Aston Martin Vantage F1 Edition, az alapár 142 ezer font, az első példányokat májusban kapják meg a vásárlók.