Századik születésnapján leplezte le a Bentley a jövőképét mutató EXP 100 GT tanulmányt, amely mindent megkap, amit csak a VW-konszern nagyméretű villanyautók számára kifejlesztett építőkészlete tud, és mindezt megfejeli olyan különleges anyagok használatával, amely csak az egyedi autókhoz szokott Mulliner műhely gondolhat.

Fenntartható forrásból szerezték az 5000 éves mocsári tölgy betéteket, amelyeket rézberakással láttak el, a karosszériát bevonó festék pigmentjeit a rizsszemek héjából készítették, a borkészítés melléktermékéből készítették azt a kárpitot, amely megjelenésében és tulajdonságaiban a valódi bőrhöz hasonlít, cumbriai kristályművészek készítettek kapcsolókat a beltér számára, a gyapjú brit birkáktól származik.

A karbonból és alumíniumból készített karosszéria 5,8 méter hosszú és 2,4 méter széles, szerencsére az önvezető rendszer miatt a parkolás problémájával nem az emberi sofőrnek kell törődnie. A konszerntestvér Lamborghini ajtóihoz hasonlóan tárulnak fel a 2 méteres ajtók. Csomagtér egyébként nincs, abban térben található az a légtisztító rendszer, ami a britek szerint elengedhetetlen lesz tizenöt év múlva a nagyvárosokban.

A hajtásról annyit árultak el, hogy az 1500 Nm rendszernyomatékú hajtás 2,5 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást és 300 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé, visszafogottabb tempóban pedig 700 km-es hatótávolságot is el lehet érni.