A 68 éves Pete Golsby 11 évvel ezelőtt vesztette el egy betegség miatt látásnak nyolcvan százalékát, lényegében csak sötét és világos foltokat lát. Ez azonban nem tántorította el attól, hogy megvalósítsa élete álmát, és építsen magának egy autót. Különösen, hogy a leszázalékolása után rengeteg szabadideje lett.

A korábban motorszerelőként dolgozó suffolki férfi négy év alatt végzett a Pembleton Brooklands nevű kit car összeszerelésével, minden munkát saját kezűleg végzett, a szöszmötölős részeknél a felesége magyarázta el neki, mit hogyan kell csinálnia.

Az autó nemrég sikerrel vette a műszaki vizsga akadályát, már csak arra várnak, hogy postán megérkezzen az egyedi forgalomba helyezési engedély. Pete Golsby alig várja, hogy a felesége vezetésével megtegyék az első kilométereket az autóval. A nagy munka végeztével egyébként kedvenc időtöltésével foglalkozik majd a nyugdíjas, már meg is vette azt a Triumph motorkerékpárt, amelyet saját kezűleg fog felújítani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!