Amióta megszaladt az igazán drága veteránautók ára, a Ferrari klasszikus sportkocsijai stabilan ott vannak az élen. Ha gazdát is cserél egy-egy példány, ritkán teszi azt 10 millió euró alatt, ennek megfelelően egy átlagember csak álmodhat az ilyen autókról. Vagy épít magának egyet!

Hollandiában kínálnak eladásra egy Ferrari 250SWB utánzatot, amelyért mindössze 14 250 eurót, azaz 4,5 millió Ft-ot kérnek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy némi munka még hátravan, például a jelenleg mattfekete műanyag karosszériát le kellene fényezni – a vásárló döntheti el, hogy a hagyományos Ferrari sárgát, vagy valamelyik vörös árnyalatot választja.

Ráadásul a vezetési élmény se lesz rossz, hiszen az átépítés alapját egy 2,8 literes, soros hathengeres motorral szerelt BMW Z3-as adja, ráadásként légzsákok, blokkolásgátló, klíma is van a fedélzeten. Némi odafigyelést igényel a belső azáltal, hogy a BMW légzsákos kormányra a Ferrari márkajelzését tette, valamint a piros festékkel se tudott csínján bánni. Na meg egy alapos takarítás is ráfér a gépre.

Persze az építő a félbemaradt projektből a lehető legtöbb pénzt szeretné viszontlátni, ezért olyan dolgokért kér még némi extra pénzt, mint a küllős felnik (1000 euró felár, egyébként 16 colos BMW-felniket ad), Ferrari márkajelzések (200 euró), króm tükör és kilincsek (150 euró), ködlámpák (90 euró), sportfutómű (400 euró). Kérdés, ha ezekre nem tart igényt a vásárló, mit kezd velük?

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!