A Ford hazai márkakereskedői hálózatában útjára indítja a Ford árgarancia programot, amelynek lényege, hogy amennyiben egy független szervizben az adott szervizmunkára a Ford márkaszervizben kínáltnál jobb ajánlatot adnak és az Ügyfél ezt bemutatja, a Ford márkaszervizben elvégzik a munkát ugyanazon az áron. Az árgarancia éves rutinszervizekre illetve gyorsjavításokra (lengéscsillapító, kipufogó, fékcsere, stb.) vonatkozik. Nem terjed ki a program nehezen összehasonlítható összetettebb javításokra, az olajra, a gumiabroncsra, a kiegészítőkre, illetve a fényező- és segédanyagokra.

Természetesen a márkakereskedők csak életszerű ajánlatokat fogadnak el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ajánlat nem lehet két hétnél régebbi, hivatalos árajánlatnak kell lennie és tartalmaznia kell az ÁFA-t, a felhasznált anyagokat és a munkadíjat (pl. pro forma számla). Az ajánlatban szereplő alkatrészeknek gyári vagy azzal megegyező minőségűnek kell lenniük, a javításoknak pedig teljes mértékben meg kell felelnie a Ford által előírt, adott javítási technológiának (munkafolyamatok, időnorma, felhasznált anyagok). Az árgarancia ajánlat egyébiránt kizárólag magánügyfelek részére szól, cégekre és jogi személyekre az esetleg fennálló, egyedi megállapodások miatt nem alkalmazható, továbbá csak kiskereskedelmi mennyiségre illetve ajánlatra érvényesíthető. Fontos még, hogy az ajánlatot adó független szerviz nem lehet 20 km-nél távolabb az adott Ford Márkaszerviztől, hiszen fölrajzi elhelyezkedés szerint a vállalkozások a keresletnek megfelelő eltérő árszintet alkalmazhatnak (pl. budapesti és vidéki árak).

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!