A Mechatronik nevű német cég a Mercedes járműveire specializálódott, a felújítás mellett arra is vállalkoznak, hogy a régi autókat modern technikával látják el. Jelen esetben egy visszatérő ügyfél autójának karbantartásáról volt szó.

A szezon közeledtével azért adta be autóját a gemündeni vállalkozó, hogy a veteránversenyeken való részvétel ne okozzon gondot. A karbantartás része volt, hogy egy szerelő próbaútra vitte az autót, az eredeti 300 SL-t, amely felett Pleidelsheim közelében, egy kanyarban elveszítette uralmát, az árokba csapódott, majd átfordult az autó. Se a 26 éves sofőr, se a mellette ülő 19 éves gyakornok nem sérült meg a balesetben, de az autó totálkáros lett – ami alaphangon is 650 000 eurós, azaz 197 millió forintos kárt jelent. A rendőrség vizsgálata szerint az adott útszakaszon engedélyezett 80 km/órás sebességet túllépte a sofőr, más jármű nem volt érintett a balesetben. A tulajdonos állítólag egész nyugodtan fogadta a hírt – az anyagi kárt a cég biztosítása fogja fedezni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!