Az Egyesült Államokban működő Palatov Motosport nevű cég versenyautók építésével foglalkozik, a legújabb, D2-es elnevezésű autójukat kifejezetten azért készítették el, hogy ha a kedves ügyfél úgy kívánja, akkor akár közúti használatra is alkalmassá teheti azt. Itt jön a képbe a BAC Mono és az Ariel Atom importőre, a Sector 111 elnevezésű cég ugyanis most azon van, hogy „gyári” utcai autót faragjon a D2-ből.

Leginkább jótanácsokkal és a szükséges minimum meghatározásával segíti a munkát a Sector 111, amely egyébként jól halad. A prototípus teljesen működőképes, noha jelen formájában még nem teljesen legális. Az ülések mögé beépített GM LS3-as small block 430 lóerős, és egy alig 800 kg-os járművet mozgat. A fejlesztők úgy számolnak, még vagy 100 kg-nyi anyag kerül az autóba, úgymint lámpák, karosszéria, satöbbi.

Ahogy végleges formája, úgy neve sincs még az autónak, Project Dragon néven emlegetik. A készítők tervei szerint csak az Egyesült Államokban forgalmazzák majd, ahol az egzotikus brit túraautók mellett egy könnyen karbantartható alternatívaként dobja majd piacra a Sector 111.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!