Emellett nagyobb teret kínál az utazásokhoz, mint valaha. A Borához képest az új Jetta hosszúsága közel 18 centiméterrel most 4,55 méterre növekedett. Hasonlóképpen csábító az 527 literes csomagtér (plusz 72 liter).

Ez a kombináció eddig is bejött. Jó példa erre az Amerikai Egyesült Államok piaca, ahol a Jetta évről-évre az összes európai gyártó termékei között a legnagyobb darabszámban értékesített modell címét hódította el. A Volkswagen Európában összesen hatféle négyhengeres motorral kínálja majd (négy benzines, kettő dízel) a Jettát. A teljesítményválaszték: 75 kW/102 LE-től (1.6) egészen 147 kW/200 LE-ig (2.0 FSI-Turbo). A négy benzines közül három, és az összes dízel közvetlen befecskendezésű, s mindegyikük teljesíti az EU 4 szabvány követelményeit. A TDI, illetve a Golf GTI modellből ismert turbófeltöltésű 2.0 FSI opcióként az igen hatékony működésű és sportos, kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltóval (automatizált, az erőfolyam magszakadása nélküli váltás, az üzemanyag-fogyasztásra és a menetteljesítményekre gyakorolt negatív hatások nélküli működés) is rendelhető. Két további benzines számára opcióként hatfokozatú automatikus sebességváltó is rendelkezésre áll.

Az új Jetta előértékesítése szeptemberben megkezdődött. Már 3.998.000.- Ft-ért elvihető az új modell, melynek megvásárlása mellett idáig 71 vevő döntött. Ez a szám az év végéig a 250 darabot is eléri majd.

A Jettával egyszerre mutatták be az új Passat Variant modellt is, melynek funkcionalitását új és izgalmas design egészíti ki, hisz a Volkswagen minden eddiginél érzelemdúsabb és erőteljesebb formavilágot alkotott. Mindemellett azonban tiszta és időtlen stílust képvisel.

Meghatározóak az elölről hátrafelé erőteljesen emelkedő oldalsó vonalak, illetve az ablakok e kontextusba foglalt grafikája. Általában véve is igaz, hogy ez a formavilág kedvet csinál az új Passat Variant modellhez, illetve mindahhoz, ami a Volkswagen aktuális termékoffenzívája keretében a közeli jövőben várható. Az új méretek szintén felkeltik az érdeklődést. A Passat Variant 4,77 méter hosszú és 1,82 méter széles, ami az elődhöz képest 9,2 (hosszúság), illetve 7,4 centiméter (szélesség) növekedést képvisel. Noha az új Variant alacsonyabbnak és dinamikusabbnak hat az ötödik generációnál, 1,52 méter magasságával 1,9 centiméterrel (a szériakivitelű tetősínnel) múlja felül azt. A csomagtér térfogata a rolóig / az ablakok alsó széléig 513 liter. A hatalmas csomagteret teljesen kihasználva 1.641 liter áll rendelkezésre.

Az új Passat Variant négy, Trendline, Comfortline, Sportline és Highline felszereltségi változatban kapható. Már a Trendline alapfelszereltségében is szerepel többek között az ESP, a Climatic, a hat légzsák, a 16-colos keréktárcsák, az első elektromos ablakemelők, a rádiótávirányítású központi zár, az elektronikus rögzítőfék, az elektromechanikus szervokormány, a Press&Drive indítórendszer, a LED-irányjelzők és hátsó lámpák (vészfékezéskor a vészvillogó automatikus bekapcsolásával), a felnyitható csomagtér-padló, az aszimmetrikus osztású és síkba lehajtható hátsó üléspad (ülőfelület és támla), illetve a tetősínek.

Európában nyolcféle motor áll rendelkezésre. A teljesítményválaszték: 75 kW / 102 LE-től egészen 184 kW / 250 LE-ig. A benzinesek és a dízelek közül hét közvetlen befecskendezésű, négy motor turbófeltöltős is, s mindegyikük teljesíti az EU 4 szabvány követelményeit. Az alapmotorok öt-, míg az összes többi hatfokozatú sebességváltóhoz csatlakozik, még a DSG és a Tiptronic automatikus változatok is hat fokozatúak.

Az új Passat Variant modell már 5.505.000.- Ft-ért megvásárolható.