A Nissan házon belüli tuningrészlege a versenysport-csapatból nőtte ki magát, amire a NISsan MOtorpsort elnevezés is utal. Ehhez képest most egy távolról se sportos autót építettek át, azon egyszerű oknál fogva, hogy az arab világban legalább annyira kedvelik a nagy méretű terepjárókat, mint a fürge sportkocsikat.

Természetesen megpróbálták vérmesebbé tenni a hatalmas méretű batár megjelenését, légbeömlőkkel gazdagon szabdalt – közülük pár piros színű lett – első lökhárító, 22 colos felnik és mélyre húzott hátsó kötény jelenti az újdonságot, és a küszöbfellépő megjelenése is áramvonalasabb lett. Az utastérben fehér színű, gyémántvarrású bőr üléskárpit valamint piros hátterű fordulatszámmérőtől lesz sportos a hangulat.

A technikához is hozzányúltak, az 5,6 literes V8-as szívómotor teljesítményét 28 lóerővel, 428 lóerőre megnövelték, a maximális nyomatékot nem közölték, csak azt, hogy a hasznos fordulatszám-tartomány 70 százalékában több erő áll a vezető rendelkezésére. A Nismo mérnökei ezen felül közvetlenebb kormányzást és Bilstein lengéscsillapítókat is adtak a Nissan Patrolhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!