A nagyközönség először majd a Párizsi Autószalonon találkozhat azzal a nagy méretű, az MQB-építőkészletre épülő szabadidő-autóval, amely Genfben tanulmányként debütált Vision S néven. A szériaváltozatot újságírók előtt parádéztatták azon a prágai rendezvényen, amelynek az volt a témája, hogy a Škoda márka negyed évszázada tartozik a VW-konszern kötelékébe.

A kocsi orrát és farát még gondosan álcázták, a rendszámtábla helyén lévő táblán pedig az A-Plus felirat volt olvasható – hivatalosan még nem ismerték el, de várhatóan Kodiak lesz a név, ezt védték le maguknak a csehek. „Várjanak még pár napot” – válaszolta Bernhard Maier újságírói kérdésre, amikor erről kérdezték, világszerte még nem az összes hatóság végzett az eljárással. Annyit mondtak még az újdonságról, hogy 47 prototípust készítettek, amelyekkel aztán több mint 700 000 kilométert tettek meg világszerte különböző éghajlati viszonyokon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!