A 2018-ban forgalomba kerülő Dodge Challenger SRT Demonnak a végsebessége a papírjai szerint 270 km/h volt, ezzel azonban jócskán alulbecsülte ennek a szörnyetegnek a képességeit a Dodge.

A tesztelgetések során ugyanis rendre sikerült túllépni ezt a sebességet, és már a 326 km/h-s sebességet is sikerült elérni a Challengerrel egyszer.

Most azonban még magasabbra került a léc, ugyanis a Johnny Bohmer Proving Grounds egyik kifutóján most világrekordra hajtottak, amit el is értek.

A 270 km/h-s végsebességű, 840 lóerős Dodge Challenger SRT Demon ugyanis egy-két gyári extrával 340 km/h-s sebességre volt képes.

Ez már önmagában elképesztő, ám a videóban talán nem is ez a legszórakoztatóbb.

A teszt során ugyanis a legapróbb részleteket is közzétették, nehogy valaki azzal vádolhassa őket, hogy mondjuk hatalmas hátszélben indultak neki a tesztnek, és csak ezért sikerült a rekord.

Ezért többek közt a Dodge fogyasztását is közzétették, ami egészen zseniális adat: mikor ugyanis a Demon elérte a végsebességét, abban a pillanatban a 100 kilométerre kivetétett fogyasztása 588 liter volt.

Nem, nem elírás. 588 liter százon!

Szerencse, hogy a teszt során csak 4.3 kilométeren át használták az autót, így a visszaútra is maradt egy kicsi a tankban…