A Fiat Professional tavalyi évzáró sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy az idén érkező új Ducato-ra koncentrálnak már a cégnél, és itt van az első kép az újdonságról. Mármint annak Citroen Jumper változatáról, hiszen ránézésre egyedibbé válnak a jelenleg egymásra megszólalásig hasonlító teherautók.

Noha a teljesen szemből készített fénykép nem árulja el teljesen, de ránézésre mintha csak egy igen alapos modellfrissítésről, és nem teljes modellváltásról lenne szó. Megmarad az orr jellegzetes, lépcsős tagolása, de azon belül még nagyobb lett a légbeömlő – a személyautó változatok miatt szükség van az Euro 6-os dízelekre – és a fényszórók formája is egyedinek tűnik. Egészen pontosan nehezen tudja elképzelni, hogy az itt látható arc további módosítások nélkül működne Fiat emblémával. Műszakilag a tisztább üzemű és egyben a szabványos mérési ciklus alapján takarékosabb (várhatóan már motorleállító is elérhető lesz majd) motorok jelentik majd az újdonságot, nem valószínű, hogy teljesen új motorokat kapna a Citroen Jumper/Fiat Ducato/Peugeot Boxer néven futó haszonjármű. De könnyen lehet, hogy a sajtóközlemény majd rácáfol erre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!