Kedvező feltételekkel lehet fenntartani Kínában a Kis Sebességű Villanyautókat, ebben a kategóriában dobták most piacra a Ma Napsütés nevű márka Mine M1 elnevezésű autóját. A típusnévből és a képek alapján a látványból is sejthető, hogy a brit Mini márka inspirálta a fejlesztőket.

Ezt nem is próbálják tagadni, európai inspirációról beszélnek, de a weboldalon találunk még megkérdőjelezhető angolossággal írt „Open the front face of the atmosphere” feliratot is, amelyet a legnagyobb jóindulattal is „kinyitja az arcát a légkörre”-nek lehet fordítani, pardon, ferdíteni. A karosszéria egyébként 2,83 méter hosszú, két utasnak nyújt az időjárás viszontagságaitól védett helyváltoztatási lehetőséget.

A technikai adatokról nehéz beszélni, mert ólom-savas és lítium-ion akkumulátor is kérhető, különböző kapacitásokkal, 60 vagy 72 V-os feszültséggel, aztán többféle hajtómotor is van 4-15 lóerő között. A leglassabb Mine M1 40, a leggyorsabb 60 km/h-s sebességet tud elérni, de már dolgoznak egy olyan változaton, amellyel akár 80 km/h-val is lehet majd hasítani. A vételár a 934 ezer Ft-1,49 millió Ft-nak megfelelő tartományt fedi le.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!