Teljesen új műszaki alapot – W601 névre hallgat – fejlesztett a Mahindra, elsőként a most bemutatott XUV700-as hétszemélyes szabadidő-autót építik fel erre alapra, amelyet más modellekhez is használnak majd. Mivel a XUV500-asnál bejött (a hazai piacon hosszú várakozási idő alakult ki), megtartották a jellegzetes orrkiképzést, amelyet LED-es menetfénnyel és akár futófényes irányjelzővel tettek még látványosabbá, illetve egy új márkajelzést is prezentáltak.

A műszerfalon a legújabb divatnak megfelelően egy üveglap mögött két kijelzőt találunk, alapesetben 8 colos a központi érintőképernyő és 7 colos monitor van a kormány mögött, extraként mindkét helyen 10,25 colos képátlójú kijelzőt helyeznek el. Utóbbi kivitelhez jár az AdrenoX elnevezésű digitális segéd az Amazon Alexa hangfelismerését használja. Az utastér hétszemélyes, a függönylégzsákok az utastér teljes hosszát lefedik, a vezető térdlégzsákjával együtt összesen hét légzsák vigyáz az utasokra.

A motor 2,0 literes turbó (200 LE/380 Nm) vagy 2,2 literes dízel (155 LE/360 Nm vagy 185 LE/420 Nm), mindkettőhöz opcionálisan választható az automatikus váltó és/vagy az összkerékhajtás, elöl-hátul független felfüggesztést használnak. Az alapár 4,8 millió Ft-nak megfelelő 1 199 000 rúpia, vételárakat még nem közölték, a forgalmazás csak 2022 második negyedévében indul Indiában, de mivel globális modellként tervezték a Mahindra XUV700-ast, az várhatóan eljut majd Európába is.