Szó szerint csak napjai vannak hátra a Renault Mégane-nak, hiszen a Frankfurti Autószalonon megismerhetjük majd az új generációt, és valószínűleg ez az oka annak, hogy a Mégane RS vásárlókat némi extra teljesítménnyel próbálják meg rávenni arra, hogy gyorsan adják le megrendeléseiket – a gyártás felfutása miatt egy-másfél évig nem lesz majd forró ferdehátú a kínálatban.

A Mégane RS 275 Cup-S elnevezésű változat azt a 10 lóerővel növelt teljesítményű 2,0 literes turbómotort kapja, ami a Mégane 275 Trophy és Trophy-R modellekben is szolgált, nevének megfelelően a Cup felfüggesztés is ott van a fedélzeten – Öhlins lengéscsillapítókkal, Akrapovic kipufogóval és Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal és mechanikus sperrdifivel. Ennek a modellnek az ára az Egyesült Királyságban 23 935 font.

Azokra is gondoltak, akik a Nürburgring-körrekord kergetése helyett inkább a hétköznapok hősei akarnak lenni, az RS-választék másik tagja a 275 Nav elnevezésű modell egyszerű (?) Sport felfüggesztéssel, 4 hangszórós rádiós navigációval, légkondival, tolatóradarral és egyéb kényelmi extrákkal. A Cup felfüggesztés itt feláras extra, a 18 colos Tibor felniket pedig szürkére és nem feketére fényezik. Aki ilyen kényeztetésre vágyik, annak már 25 935 fontot kell kicsengetnie a Mégane RS-ért.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!