Elsősorban Dél-Amerika számára fejlesztette ki a Volkswagen az új Polo lépcsős hátú változatát, a hivatalosan Virtus néven forgalomba kerülő típus forgalmazása 2018 első negyedévében indul, az első sajtófotókat pedig szeptember 1-jén adják majd közre. Azonban nem kell addig várni az újdonság megismerésére, hiszen a gyárban sikerült lefényképezni rögtön több példányt is.

Ezek között van egy, számunkra is érdekes fotó, hiszen végre megismerhetjük az új VW Polo alap-megjelenését, tehát amikor csak – tényleges vagy kamu – légbeömlők vannak a lökhárító alsó részében, ködlámpának nyoma sincs. Az ötajtóshoz hasonlóan a lépcsős hátú Virtus is kérhető lesz a vetített műszeregységgel, ami mellé 8 colos képátlójú érintőképernyős fejegység is választható lesz. Két hajtással kínálják majd a Volkswagen Virtust, az alapmodell 1,6-os szívómotort kap 120 lóerővel és 5 fokozatú kézi váltóval, felár ellenében kérhető az 1,0 literes 128 lóerős turbómotor, amihez rögtön 6 fokozatú hagyományos automatikus váltót is adnak.

 

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!