Különleges születésnapi ajándékkal lepte meg magát (és vásárlóit) a Bugatti a gyár alapításának 110. évfordulóján: elkészült a „110 Ans Bugatti” nevet viselő különleges széria, amely tulajdonképpen az önmagában is elképesztő Bugatti Chiron továbbfejlesztett változata, közel 1500 lóerővel.

Egy „átlagos” (bár ebben az autóban semmi sem átlagos) Chiron ára 2.65 millió euró (860 millió forint) körül mozog, a „110 Ans Bugatti”, azonban ennél is jóval drágább, és átszámolva nagyjából 1 milliárd forintért lehet megvásárolni.

Ha a 110 éves Bugattira nem ment el az összes pénz, segít a biztosító… (Fotó: Bugatti)

Bár ez is erős túlzás, az autóhoz hozzájutni ugyanis szinte lehetetlen, ugyanis mindössze 20 darab készült belőle.

Persze, mikor repkednek a százmilliók és a milliárdok, az ember nem azon kezd el gondolkodni, hogy mennyit fogyaszt a kocsi, mennyi bele egy új fékbetét, vagy épp mennyiért lehet rá biztosítást kötni, pedig ezek is legalább olyan érdekes adatok.

Ha a 110 éves Bugattira nem ment el az összes pénz, segít a biztosító… (Fotó: Bugatti)

Az Egyesült Államokban most utánanéztek, hogyan és mennyiért lehet biztosítani a Bugattit, név szerint ezt, a 110 éves speciális kiadást. Az eredmény pedig pontosan az, amire számítana az ember: borzasztóan drága.

Természetesen a Chiron felturbózott változatát nem lehet átlagos autóként bejegyeztetni a biztosítónál, különleges, autógyűjtői biztosítást lehet csak rá kötni, amivel ugyan ki lehet vinni az utcára a szuperautót, viszont cserébe egy vagyonba kerül.

Ha a 110 éves Bugattira nem ment el az összes pénz, segít a biztosító… (Fotó: Bugatti)

Nézzük akkor hát a számokat: a különleges Bugattira a becsült biztosítási díj egy hónapra 4188 dollár, azaz 1.2 millió forint. Havonta. Egy évre tehát 14 millió forint a Bugatti biztosítása.

Szóval most már mondhatjuk ismerőseinknek, hogy csak azért nem veszünk Bugattit, mert nehéz rá biztosítást kötni…