Még az idén piacra dobja a felfrissített Kamiq és Scala modelleket a Škoda, sort kerítenek a Superb és a Kodiaq generációváltására is, 2024-ben pedig frissül az Octavia. De nem egyszerűen csak megújítja a kínálatát a Škoda, de megteremti az elektromos átállás alapját is azzal, hogy 6 új villanyautót mutat be a következő 3 évben; 2027-ig 5,6 milliárd eurót költenek a csehek az elektromos átállásra. A márka új, Modern Solid névre keresztelt formavilágát használják ezek az autók, amely a vezető formatervező Oliver Stefani szerint a sok közös vonás mellett megadja a lehetőséget minden autó egyedi kialakításának. 6 darab szobrot készítettek, hogy azért némi képet tudjunk alkotni az újdonságokról. Minimalista és funkcionális az új megjelenés, a hatótávolság maximalizálása érdekében alacsony légellenállású formákat készítenek.

A kisautó 2025-ben kerül piacra, a 4,1 méteres hosszúságú karosszériában a Scala-éval összemérhető utas- és csomagteret tudnak kialakítani, a szabadidő-autós felépítésű autónak 25 000 eurós célárat mondanak most. Spanyolországban készítik majd ezt az autót, ami a VW ID.2 és a Cupra Urban Rebel testvére lesz.

A kompakt kategóriában az Elroq nevű szabadidő-autót dobják piacra, a Karoq villanymotoros alternatívája az európai piac legnagyobb szegmensében indul harcba a vásárlókért 4,5 méteres karosszériával.

2026-ban érkezik kombi, amivel a jelenlegi bestseller, az Octavia alternatíváját készítik el, amely 4,7 méteres karosszériájában egy méretosztállyal nagyobb belső teret kínál majd.

2025-ben kerítenek sort az Enyaq iV és Enyaq iV Coupé modellfrissítésére, amely a Modern Solid márkaarculat átvételét jelenti majd.

Az elektromos modelloffenzíva 2026-ban ér véget a kínálatot megkoronázó, 4,9 méteres hosszúságú szabadidő-autóval, amely 3 üléssorral és óriási belső térrel jön majd – ez lesz majd a Vision 7S szériaváltozata.